Russland-grep slaktes

Finsk avis latterliggjør Russlands hockeyturnering før VM.

LIKSOM-VM: Rett før hockey-VM har Russland spilt en rekke landskamper. Det slaktes i Finland. Foto: Russian Hockey
LIKSOM-VM: Rett før hockey-VM har Russland spilt en rekke landskamper. Det slaktes i Finland. Foto: Russian Hockey Vis mer
Publisert
  • Se Ishockey-VM på Viaplay

Fredag starter Ishockey-VM i Tsjekkia. For andre år på rad spilles mesterskapet uten russisk deltakelse på grunn av krigen i Ukraina.

Men i Russland er det mye som kan tyde på at det er hockeyfeber. Ifølge finske Ilta-Sanomat har landslaget samlet troppene for å spille kamper mot Belarus og Kasakhstan.

I «Grand Tour» spiller Russland en rekke privatkamper mot de to nasjonene. Turneringen startet 2. mai da Russland vant 1-0 mot Kasakhstan. I de to påfølgende kampene vant russerne 6-0 og 4-0 mot Belarus.

SPARKET: En russisk barnehockeytrener er suspendert og fratatt trenerlisensen etter dette. Reporter: Jostein Sletten / TV-sporten Vis mer

Den finske avisa beskriver kampene på følgende måte:

- Finland forbereder seg for VM. Her er Russlands sørgelige svar.

Da planene ble kjent i midten av april, gikk avisa enda lenger.

- Russland får ikke lov til å spille VM - utviklet et latterlig alternativ, skrev de.

Visepresident i det russiske hocketforbundet, Roman Rotenberg, har en sarkastisk tone i sin beskrivelse av landslagsoppholdet.

- Vi spiller ikke bare for våre supportere. Vi spiller for «våre venner» som har kastet oss ut av både OL og VM, men som likevel ser på kampene våre, sier han ifølge Expressen, som har omtalt saken.

TIL VM: Mads Zuccarello skal spille VM for Norge. Her avbildet 2019. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TIL VM: Mads Zuccarello skal spille VM for Norge. Her avbildet 2019. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Da Norges VM-tropp ble presentert mandag, var Mads Zuccarello blant navnene som ble lest opp.

- Vi er veldig takknemlige for at han vil være en del av vår VM-tropp, sa landslagssjef Johansson da laget ble presentert.

På en pressekonferanse etter at hans Minnesota Wild var ferdig med NHL-sesongen var Zucca klokkeklar på at han ønsket å bidra for Norge i VM.

- Jeg skal gjøre meg klar for det og etter det ha litt ferie. Vi skal også ha noen store kamper med landslaget for å kvalifisere oss for OL, sa Zuccarello.