Ole Gunnar Solskjær i Paris

Dukket opp: UEFA bekrefter

Ole Gunnar Solskjærs besøk vekket oppsikt. Nå forklarer Uefa hva den tidligere United-manageren gjorde i Paris.

I PARIS: OIe Gunnar Solskjær før kampen mellom PSG og Borussia Dortmund. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB
I PARIS: OIe Gunnar Solskjær før kampen mellom PSG og Borussia Dortmund. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Julian Ryerson og Borussia Dortmund slo PSG og tok seg til Champions League-finale tirsdag, dukket Ole Gunnar Solskjær (51) opp på tribunen.

51-åringen ble fanget opp av kameralinsene, men det var ikke kjent hvorfor han var til stede på Parc de Prince.

Før nå:

- Ole Gunnar Solskjær er en teknisk observatør som er til stede på kamper og gir støtte til UEFAs prestasjonsanalyseenhet med liveanalyse under kamper. Det er grunnen til at han var på kampen i går, bekrefter Uefa i en e-post til Dagbladet.

- Hva brukes analysene til?

- De brukes til trenerutdanning og kommersielle aktiviteter.

Les alt om Solskjær her.

MEKTIG SKUE: Ole Gunnar Solskjær ble vitne til at Borussia Dortmund slo ut PSG i sin egen leikengrind. Foto: Action Press / Shutterstock / NTB
MEKTIG SKUE: Ole Gunnar Solskjær ble vitne til at Borussia Dortmund slo ut PSG i sin egen leikengrind. Foto: Action Press / Shutterstock / NTB Vis mer

Det var tilbake i september i fjor at Solskjær røpet at han han hadde fått seg ny jobb. I et intervju med The Athletic bekreftet han jobben i UEFA, men la ikke skjul på at han vil jobbe som hovedtrener i framtida.

- Jeg elsker England og Premier League. Til og med Championship føles sterkere enn noensinne, men jeg føler meg ikke bundet til England. Kanskje en annen utfordring hvor jeg trenger å oppleve en ny kultur og lære et nytt språk, sa nordmannen.

I dette eksklusive intervjuet med Dagbladet, gjort i januar 2021, snakket Solskjær utdypende om overgangsplanene og ryktene om at han skulle få sparken:

INTERVJU: I dette eksklusive intervjuet med Dagbladet åpner Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær opp om blant annet coronasituasjonen i Premier League, overgangsplaner og ryktene om sparken. Video: Henrik Ljosland Vis mer

Etter Manchester United-exiten i november 2021, har ikke Solskjær ledet et lag, men det skal ifølge rapportene ikke ha stått på tilbudene.

  • I desember i fjor hevdet tyrkiske medier at Besiktas hadde tilbudt Solskjær jobben som trener.
  • Måneden etterpå, i januar, svirret ryktene om at det svenske fotballforbundet ønsket Solskjær som ny landslagssjef. Ifølge Dagbladets opplysninger avslo nordmannen jobben.
  • I midten av april var Solskjær i en periode oddsfavoritt til å ta over det irske landslaget. United-kjenner Andy Mitten hevdet at han hadde snakket med nordmannen som ikke ante hvor ryktene stammet fra.