Regjeringen utlyser nytt leteareal på norsk sokkel

Energidepartementet har utlyst årets konsesjonsrunde med 37 nye blokker i Barentshavet og Norskehavet.

Energiminister Terje Aasland
Publisert: Publisert:

Energiminister Terje Aasland sier i en pressemelding at tilgang på nytt, attraktivt areal gjennom den årlige TFO-ordningen er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk.

– Vi trenger videre leting for å gjøre nye funn som igjen legger til rette for investeringer for å opprettholde produksjon. Det er viktig for å trygge arbeidsplasser, inntekter til fellesskapet og Europas energisikkerhet, sier Aasland.

I forbindelse med TFO 2024 er TFO-området utvidet med 34 blokker øst i Barentshavet og tre blokker nordvest i Norskehavet. Ifølge pressemeldingen ble arealet som nå inkluderes i TFO-området åpnet senest i 1994.

Selskapenes søknadsfrist er 3. september, og regjeringen tar sikte på å tildele nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2025.

Høringen om utlysningen mottok 29 høringsuttalelser. Flere av uttalelsene omhandlet petroleumsvirksomhet og hensynet til klima, men departementet skriver at slike uttalelser faller utenfor høringens mandat.

Enkelte høringsinnspill argumenterte mot deler av utlysningen på grunn av miljømessige problemstillinger, men departementet vurderer ikke at innspillene inneholder ny, vesentlig informasjon som er relevant for Stortingets beslutning.

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra Anthropic, og kvalitetssikret av E24s journalister.

Publisert:

Her kan du lese mer om