Annonse

Nyhetsstudio

Politiet: Uventet dødsfall i Trondheim kan skyldes nitazen

22. april ble en kvinne i 20-åra funnet død i en bolig i Trondheim. Dødsfallet er etterforsket av politiet som mistenkelig.

I en pressemelding opplyser Trøndelag politidistrikt at det i den foreløpige obduksjonsrapporten framgår at det er funnet spor av nitazen i blodet til den avdøde kvinnen.

Nitazen er en gruppe svært potente, syntetiske opioider, som kan være 100 til 1000 ganger sterkere enn morfin.

Politidistriktet viser til tidligere advarsler mot stoffet, etter at det har vært koblet til flere dødsfall de siste månedene, og etter et beslag i Trondheim i mars.

- Nitazener er ofte maskert som et annet opioid, som dolocontin eller oxymorphone, og kan være vanskelig å gjenkjenne og dosere. All type håndtering av dette stoffet kan være livsfarlig, skriver politiet.

Politiet opplyser videre at etterforskningen av den unge kvinnens død, fortsatt pågår. Mannen som varslet politiet om dødsfallet, og som ble siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand, har fortsatt status som siktet. Han er ikke varetektsfengslet.

Annonse

Tjøme: Brann med stor spredningsfare

Nødetatene har rykket ut til melding om brann i en bolig på Tjøme.

- Det er stor spredningsfare. Det skal ikke være personer inne på adressa, opplyser Sør-Øst politidistrikt på X.

Lillesand: To pågrepet for trusler

To personer er pågrepet og siktet for trusler og bæring av kniv på offentlig sted etter en uoverensstemmelse i Lillesand i Agder natt til mandag.

– Det har vært en uoverensstemmelse mellom flere parter i sentrum. En person hevder seg slått og dyttet uten at vedkommende er skadet. En annen part skal ha framsatt trusler mot andre på stedet, skriver Agder politidistrikt på meldingstjenesten X.

Politiet har kontroll på to personer, som begge er pågrepet og siktet for trusler og å ha vært i besittelse av kniv på offentlig sted.

De to siktede personene ble funnet i en bil et annet sted i sentrum.

(NTB)

Annonse

Bil havnet på taket - fører stakk

Natt til mandag rykket nødetatene ut til en trafikkulykke i Lørenskog. En bil hadde havnet på taket, og sjåføren hadde stukket fra stedet da politiet ankom.

Likevel ble sjåføren, en mann i 30-årene, funnet etter kort tid.

– Hendelsen har skjedd ved Knatten-krysset på riksvei 159. Bilen har havnet på taket og vært borti en lyktestolpe, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Sjåføren var påvirket av alkohol og hadde ikke førerkort. Mannen skal ha kommet fra ulykken uten store skader.

Politiet har opprettet sak, og mannen er anmeldt for en rekke forhold.

(NTB)

Rykket ut til leirdueskyting

Søndag kveld fikk politiet inn flere meldinger om skudd på Eidskog i Innlandet. Det viste seg å være noen som skjøt på leirduer.

– Rundt klokken 22.40 fikk vi inn flere meldinger om at det var avfyrt skudd. Vi sendte en patrulje ned til området, der vi fikk kontakt på en adresse. På adressen ble det bekreftet at det var skutt mot leirduer, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

Von Obstfelder opplyser at det ble skutt med hagle, og at det skal ha vært flere personer på den aktuelle adressen.

Flere beboere i området opplevde skuddene som ubehagelige, og politiet har opprettet sak. Politiet mottok minst tre ulike henvendelser i forbindelse med skuddene.

– Dette er noe som skaper frykt, og derfor har vi opprettet sak på forholdet.

(NTB)

Annonse