Annonse

Sportsstudio

Ny beskjed
Foto: NTB

Ny beskjed

Norges Skiskytterforbund følger ikke Norges Idrettsforbund og fratar Anders Besseberg æresmedlemskapet nå. Forbundet venter med sine vurderinger til saken er ferdig i rettssystemet.

Det bekrefter skiskytterpresident Arne Horten overfor NTB onsdag.

Styret i Norges Idrettsforbund besluttet på sitt møte tirsdag å frata Besseberg NIF-æresmedlemskapet. Avgjørelsen ble offentliggjort på et pressemøte onsdag.

I idrettsstyrets vedtak heter det at Besseberg, gjennom å ha erkjent kritikkverdige forhold, har skadet idrettens anseelse. Således fratas han æresmedlemskapet.

Norges Skiskytterforbund velger en annen tilnærming til det samme spørsmålet.

- Vårt vedtak har hele veien vært at vi venter på en rettskraftig dom. Besseberg har anket dommen, og den anken er ikke avklart, sier president Arne Horten til NTB.

- Vi føler det blir feil å gjøre noe før vi har en rettskraftig dom å forholde oss til, legger han til.

Horten peker videre på at Besseberg-saken er unik i sin karakter, og at forbundet således må se på egne retningslinjer.

- Vi har ikke noen retningslinjer knyttet til hva som skal til for å frata noen et æresmedlemskap. Vi har aldri vært borti en slik sak som dette, påpeker skiskytterpresidenten.

Besseberg ble utnevnt til æresmedlem i Norges Skiskytterforbund allerede i 2001. Idrettsforbundet ga ham den samme hedersbevisningen tolv år senere.

- Han har ingen rolle i norsk eller internasjonal skiskyting nå. Sånn sett har vi ikke noen hast med å frata ham noe æresmedlemskap, sier Horten – og legger til:

- Mange kan mene at det er defensivt, men vi mener det er riktig både i forhold til ham og familien.

Anders Bessebergs advokat Mikkel Toft Gimse reagerer kraftig på idrettsforbundets beslutning knyttet til æresmedlemskapet.

- Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg, sier han til NTB onsdag.

Besseberg er én av bare tre æresmedlemmer i Norges Skiskytterforbund. Legenden Ole Einar Bjørndalen og Ole Jacob Bangstad er de to andre.

Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

(NTB)

Annonse
Kjemper om seier
Foto: NTB

Kjemper om seier

Etter tre birdier på rad er Viktor Hovland ett slag bak lederen etter sju spilte hull på siste runde i det amerikanske PGA-mesterskapet.

SISTE: Hovland er i ledelsen alene etter hull 13 der nordmannen leverte nok en birdie.

- Den er midt i! Har du sett! Hva er det du driver med nå Viktor Hovland?! For en utvikling! Alene i ledelsen nå, -19 og seks under par for dagen, kommenterte Viaplays Joakim Mikkelsen på direkten.

Den norske golfstjernen er på jakt etter sin første majortittel, og innledningsvis søndag har han fulgt opp det sterke spillet fra de tre første dagene.

Han avslørte etter lørdagens runde at han vurderte å trekke seg fra turneringen på grunn av svak form, men etter å ha gjenopptatt samarbeidet med sin tidligere trener Joe Mayo ser mange brikker ut til å ha falt på plass.

Hovland unngikk en skjev start da han senket en lang parputt på det første hullet. Det ble par også på de tre neste hullene, men på 4. hull misset han en birdieputt fra mindre enn to meter.

Så løsnet det. På 5. hull senket han en mye vanskeligere putt for dagens første birdie. Fra fem og en halv meter trillet han ballen inn.

På 6. hull plasserte han innspillet en drøy meter fra hullet og innkasserte sin annen birdie for dagen. Dermed var han 15 slag under par totalt og på delt 3.-plass to slag bak ledende Xander Schauffele.

På neste hull slo han seg inn i problemer da han havnet i en sandgrav. Innspillet var ikke helt vellykket, men så rullet han inn sin tredje strake birdieputt fra seks meter og klatret til delt 2.-plass ett slag bak Schauffele.

En rekke toppspillere misset cuten halvveis i turneringen. Blant dem var John Rahm, som hadde greid cuten i 18 majorturneringer på rad, og Tiger Woods. Samme skjebne led det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg, som ble toer i US Masters, og fjorårets US Open-mester Wyndham Clark.

Verdensener Scottie Scheffler, som vant fire av sine fem foregående turneringer inkludert US Masters, falt på listene med en svak runde lørdag. Det skjedde dagen etter at han ble pågrepet av politiet og siktet for vold mot polititjenestemann og hensynsløs kjøring.

(NTB)

Tordner etter kaosscener: - En skam
Foto: Reuters / Lee Smith / NTB

Tordner etter kaosscener: - En skam

Manchester City ble historiske søndag kveld da de sikret sin fjerde strake Premier League-tittel.

Men feiringen måtte utsettes noen minutter på overtid da hundrevis av fans hadde tatt seg ned til banen. Supporterne sto klare, nesten ute på gressmatta, får kampen i det hele tatt var avblåst.

Erling Haaland og flere av City-spillerne så seg nødt til å ta saken i egne hender og hjelpe sikkerhetsvaktene med å roe situasjonen.

John Brooks, søndagens kampleder, utsatte med det hjemmelagets historiske feiring.

Sky Sports-ekspert Gary Neville var ikke nådig på kanalens direktesending og mente det ødela feiringen.

- De blir til og med buet på av sine egne fans. Bernardo Silva er rasende og det har han helt rett i. Dette er ikke deres første tittel. De er heller ikke barn, de er 40 år gamle karer. Det er en skam at City-spillerne ikke får feire ute på banen, sa den tidligere Manchester United-kapteinen under kanalens direktesending, gjengitt av The Telegraph.

Banestormingen etter kampslutt gjorde at Haaland og de andre City-spillerne måtte storme inn i garderoben og fortsatte feiringen der. Fram til de kaotiske scenene hadde roet seg ute på gressmatta og de fikk løfte trofeet.

- Spillerne ble jaktet på av tilskuerne og måtte løpe rett inn i garderoben. Inne i garderoben er det helt kaos, med mye spruting av champagne, rapporterte Viaplays Jan Åge Fjørtoft på indre bane på Etihad.

Annonse
Berget plassen
Foto: Jose Breton / NurPhoto / Shutterstock / NTB

Berget plassen

Jørgen Strand Larsen scoret sitt 13. seriemål for sesongen da Celta slo Granada 2-1 på bortebane. Dermed har laget berget plassen i La Liga.

24-åringen fra Halden har levert en sterk sesong for et Celta som til tider har slitt. 13 mål gir 12.-plass på scoringslisten som landslagskamerat Alexander Sørloth topper med 23 etter at han scoret elleville fire mål for Villarreal mot Real Madrid søndag.

Larsen sendte Celta i ledelsen etter en times spill i søndagens bortekamp. Hugo Sotelo slo en pasning inn i feltet som nordmannen hadde få problemer med å pirke i mål.

Bare minutter senere var han igjen involvert da Jonathan Bamba doblet føringen. Larsen nærmest kopierte pasningen han fikk av Sotelo da han assisterte Bamba. Deretter ble nordmannen byttet ut.

Det skulle så bli spennnig. Bruno Mendez reduserte etter 87 minutter og langt inne i overtiden fikk Antonio Puertas muligheten til å utligne på straffespark, men skuddet gikk i tverrligger og over.

Celta har slitt i bunnstriden store deler av sesongen, men tre seirer på de fire siste kampene gjør at laget har sikret plassen før serieavslutningen om en uke.

Sesongen avsluttes med kamp mot Valencia hjemme i Vigo.

(NTB)

Herjer i Spania
Foto: Jose Jordan / AFP

Herjer i Spania

Alexander Sørloth fortsetter å levere varene i La liga og med fire nettkjenninger i kveldens kamp mot Real Madrid er trønderen i skrivende stund toppscorer i den spanske toppdivisjonen med 23 scoringer.

Før kveldens kamp var det Gironas ukrainske spiss Artem Dovbyk som var toppscorer med 20 mål.

- Wow, så imponerende! skriver Viaplays kommentator Petter Veland.

Annonse